07.21.
09:44

7 tipikus Facebook felhasználó

Összeírtunk 7 olyan jellegzetes Facebook-felhasználót, akikkel bizonyára te is naponta találkozol az üzenőfaladon. Íme a Facebook gyöngyszemei:

facebook-felhasznalok.jpg

  1. A Blogger
    Azok a Facebook felhasználók, akik túlságosan is komolyan veszik a „Mi jár a fejedben?” kérdést. Előszeretettel használják a „szeretettnek érzi magát, vidám, boldog, mérges, izgatott, nagyszerűen van” smileykkal egybekötött állapotjelzéseket. Tudod, hogy a nap melyik percében hol vannak, mit esznek, milyen az aktuális hangulatuk, kivel vannak, miről tanulnak, megbuknak-e a vizsgán, szemét volt-e velük az ellenőr, elegük van-e épp az emberekből, várják-e az esti partit. Ha legörgeted az üzenőfalad ezzel az illetővel lesz tele. Ha szerencsés vagy csak egy van belőle.
  2. Aki folyamatosan kajál
    De tényleg. Vagy ki tudja, de mindenesetre nagyon úgy tűnik, hiszen minden áldott képen egy gondosan befotózott étel van. Reggeli omlett, hamburger, Sugar Shopos, észbontó tortácskák, muffinok, levesek, ebédek és saláták, ó igen, saláták, minden mennyiségben. Az illető kőkemény munkát fektet a tökéletes fotóba. Ha már szédül az éhségtől is, megkomponálja a tökéletes hátteret. Egy-két, színben odaillő, dizájnos tárgy nyugodtan mehet, de ha véletlenül belelóg, egy könyék vagy ne adj’ isten egy ujj a képbe akkor haladéktalanul újra kell lőni.
    A megszállott kajafotósoknak egyébként van egy alfajuk is: ők azok a felhasználók, akik mindenáron meg akarják osztani a világgal étrendjüket, még akkor is, ha az étel, valljuk be: undorító. Igen, ezek a jól ismert pixeles fotók a roggyant gesztenyepürékről, amiken már a hab is összeesett, vagy a nagymama törött porcelán tányérjából fotózott valami, ami a képcím szerint főzelék. Mi pedig csak reméljük, hogy az.
  3. A Hipster
    Őket utáljuk. Minden klassz zenét, vírusvideót, film-trailert ELŐSZÖR osztanak meg. Nem tudjuk, hogy csinálják, de mindig sikerrel járnak. Fotóik általában szuperkreatívak és természetesen 100-nál, több ember like-olja őket. Adatlapjuk pont annyira elvont, hogy még nem számítanak geek-nek. Egyszerre művésziek, lazák, bulizósok és up-to-date-ek.
    Mindezt úgy érik el, hogy a befektetett idő és energia mennyisége rejtély maradjon, mert azért az mégiscsak kínos, ha valaki fél napokat erőlködik az adatlapján.
  4. Az Önjelölt Művész
    Fájdalmas idézetek, fekete-fehér képek, kétértelmű, művészinek ható kiírások, amiket valószínűleg még Ő sem ért. Fogalmad sincs, hogy mi van a cover fotóján. Ne aggódj, neki se. Van egy „Rajzaim” mappája, de még soha nem nézted őket végig. Ne is tedd.
  5. Az Exhibicionista
    Nem tudni kik a barátai, mert mindegyik fényképén, egyedül Ő van. Még a cover fotón is. Az „Idővonalra feltöltött fényképek” mappában se reménykedj, abban is Ő lesz. Ő buli előtt, Ő a szülinapi buliján, Ő MÁSVALAKI szülinapi buliján, Ő az állatkertben, Ő tengerparton, Ő a szobájában és így tovább. Hogy ki az a Türelemtündér, aki napi rendszerességgel, fáradhatatlanul lefényképezi Exhibicionistánkat, az természetesen ő maga. Úgyis a selfie-k korát éljük.
  6. A Rejtőzködő
    Nincs róla SEMMI információ. A megjelölt képeit letiltotta, saját képeit pedig egy kezeden meg tudod számolni. Ha félévente egyszer megoszt egy muzsikát, az már világszenzáció. Ha egy ilyen valaki a kiszemelted, akkor a stalkerkedés esélytelen.
    Ez persze nem jelenti azt, hogy Rejtőzködőnk nem volna aktív és megszállott Facebook felhasználó. Elég, ha felveszed a Közeli ismerőseid közé és láthatod, hogy ész nélkül like-ol, kommentel. Csak épp saját adatlapját redukálja a véglegekig.
  7. A Weirdo
    A Weirdo-k azok a furcsaságok, akik minden bizonnyal nem tudják használni a Facebookot. Indokolatlan kiírások jellemzik őket és bármi kép vagy zene, ami elnyeri a tetszésüket, azt bizony nem önállóan töltik fel, hanem megosztják onnan, ahol találkoztak vele. Ezért is láthatod, hogy Isaszegi Piroska megosztotta Tóth Balázs videóját.
    Minden, MINDEN képüket a Profilképek mappába töltik, vagy, ha csinálnak albumokat, valószínűleg minden albumcím az lesz, hogy „Fényképek”, netán „Fényképalbumom”.
    Facebook-os leveleiket aláírják.
    A legtöbb weirdo az X generáció hamisítatlan tagja. Imádnivalók, egyébként.

Magadra ismersz?

Forrás: mcult.hu

Szólj hozzá!

Címkék: felhasználó Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://nosza.blog.hu/api/trackback/id/tr936528637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása